Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Milli okçu Yasemin Ecem Alagöz’e büyük şok

Milli okçu Yasemin Ecem Alagöz’e büyük şok

admin admin -
16 0

Milli okçu Yasemin Ecem Alagöz’e büyük şok

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Teknik Kurulu’nun almış olduğu yeni karar sonrası milli takım kariyerini sonlandırmak zorunda kalan Yasemin Ecem Anagöz, “Neden böyle bir karar alındığı hakkında hiçbir fikrim yok, kimse benimle iletişim kurmadı” dedi.

Türkiye’yi uluslararası seviyede birçok kez temsil eden ve sayısız başarıya imza atan Göztepe Spor Kulübü’nün milli okçusu Yasemin Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) ve Teknik Kurulu’nun almış olduğu yeni karar sonrasında milli takım kariyerini sonlandırmak zorunda kaldı. Bu karardan haberinin olmadığını dile getiren milli okçu Anagöz, “Turnuvalar ve yarışmalar derken yıllardır yoğun bir tempo geçiriyorduk. Ben de mental anlamda yorulduğum ve olimpiyatlara daha iyi hazırlanmak için 1 yıl gibi bir süre izin istedim. Federasyonumuz da bunu olumlu karşıladı ve beni destekledi. Bu olaydan kısa bir süre sonra milli takıma katılmayan sporcuların bundan sonra da katılamayacağını ifade ettikleri bir kuralı hayata geçirdiler” şeklinde konuştu.

“Dinlenmeye ihtiyacım vardı”

2013 yılından beri uluslararası düzeyde birçok başarıya imza atıp ve madalyalar kazandığını dile getiren Yasemin Ecem Anagöz, “Yarıştığım iki olimpiyatta da Türk kadınının gücünü bütün dünyaya temsil etmiş bir sporcu olarak, geçtiğimiz sezon kendimi gerçekten çok yıpranmış ve tükenmiş hissettiğimi Türkiye Okçuluk Federasyonu’na dile getirdim. Yani bu yaşadığım mental blokları nasıl ifade ederim bilmiyorum ama biz sporcuların uzun süre üst düzey performans gösterdikten sonra zaten yaşadığı bir durum bu. Dünyanın birçok yerinde bunun örneği var. Ben de gerçekten kendimi çok kapana kısılmış ve nefes alma ihtiyacı duyduğumu dile getirdim. Daha sonrasında bunu federasyonumuzla görüştükten sonra bir izin dilekçesi verdim. ‘Bu sene milli takımdan izin istiyorum’ diye. Beni bu süreçte desteklediler ve bir eksiğimin oluşması durumunda yardım edeceklerini söylediler. Çok az bir süre geçtikten sonra beni milli takıma almamak adına bir karar aldılar ve ‘Milli takıma herhangi bir sebeple katılmayan sporcular, bundan sonra da katılamayacaktır’ şeklinde bir kural açıklandı” ifadelerini kullandı. . slot siteleri

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir