SON GELİŞME
--:--:--

Şafak Sezer, Azad Medeni Kahraman’a sordu: “Kandırılıyor muyuz?”

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Şafak Sezer, Azad Medeni Kahraman’a sordu: “Kandırılıyor muyuz?”

 

 

 

Ünlü iş insanı Azad Medeni Kahraman, Dayanıklı Yarınlar” programında deprem gerçeğini ünlü oyuncu Şafak Sezer ile masaya yatırdı. Birkaç yıldır üst üste meydana gelen depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken; bu gerçeği kabullenerek önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi.

İş dünyasındaki başarılarıyla adından söz ettiren ünlü iş insanı Azad Medeni Kahraman, sunuculuğunu üstlendiği “Dayanıklı Yarınlar” adlı televizyon programında sinema ve dizi dünyasının sevilen ismi Şafak Sezer’i konuk etti. Programda, Türkiye’nin toplumsal dayanışma kültürü, sanatın birleştirici gücü ve geleceğe dair umut verici projeler ele alındı. Azad Medeni Kahraman, program boyunca hem iş dünyasındaki tecrübelerinden hem de toplumsal sorumluluk projelerinden bahsederken, izleyicilere ilham olabilecek mesajlar verdi. Şafak Sezer ise samimi ve esprili uslubuyla, bireysel çabaların toplumsal değişime etkisine değindi. Özellikle de birkaç yıldır üst üste meydana gelen depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken; bu gerçeği kabullenerek önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Kentsel dönüşüme sekte vurmak yanlış bir tutum”

Programın açılışında deprem gerçeğinin ekonomiden bile önce gelmesi gereken ulusal bir öncelik olduğuna dikkat çeken Azad Medeni Kahraman, “Bu coğrafyada deprem felakettir. Kahramanmaraş merkezli son depremde 11 ilimiz büyük zarar gördü. Kentsel ve yerinde dönüşümde hızlı hareket edilmemesi çok yanlış” dedi.

Dişinle, tırnağınla kurduğun hayat bir anda yok oluyor”

17 Ağustos 1999’daki Marmara Depremi’ni beş dakika öncesinden hissettiğini söyleyen Oyuncu Şafak Sezer ise, “O gün rüzgar esmiyordu. İçimden “deprem olacak” diye geçirdim. Kısa süre sonra korkunç bir yıkım yaşadık. Hayatını dişinle, tırnağınla kuruyorsun ve bir anda yok oluyor. Bizim elimizdeki en büyük motivasyon moral vermek. Ne kadar moral verebilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Şafak Sezer, Azad Medeni Kahramana sordu: Kandırılıyor muyuz?

Programda ayrıca inşaat sektöründeki yanlış uygulamalar, kalitesiz malzeme kullanımı ve rant odaklı yaklaşımlar eleştirildi. Evinde sürekli tadilat gerektiğini ifade eden Şafak Sezer, Azad Medeni Kahraman’a sorduğu “Yanlış anlama ama kandırılıyor muyuz?” şeklindeki sorusuyla dikkat çekti. Sezer, Yeşilçam filmlerinde sıklıkla işlenen gecekondu hikayelerini hatırlatarak, kendi hayatından benzer kesitleri samimi bir şekilde yansıttı: “Ben bir işçi çocuğuyum. Babamın da annemin de en büyük hayali bir ev sahibi olmaktı. Benim bir tane evim var. Yıllarca uğraş verip bir ev sahibi olduktan sonra bir mimar tarafından kandırılmak gerçekten çok kötü bir şey” derken, Azad Medeni Kahraman değerlendirmelerini şöyle sonlandırdı:

“Türk inşaatçıları dünya çapında bilgi ve beceriye sahip. Ancak vicdan ve kalite anlayışı olmadan, sağlam yapılar mümkün değil. “Rantsal değil, insansal dönüşüm” gerekiyor. Deprem ülkesi olan Türkiye’de güvenli ve dayanıklı yapılar inşa etmek, güvenli bir gelecek için artık tek koşul.”

Benzer Haberler
Çekmecenizdeki “Atıl” Teknoloji Nakite Dönüşüyor: CihazSat.com ile Güvenli Satış Dönemi
Çekmecenizdeki “Atıl” Teknoloji Nakite Dönüşüyor: CihazSat.com ile Güvenli Satış Dönemi
İthal Kömür Talebi Artıyor, Sanayi Çözümü Soma’dan Buluyor
İthal Kömür Talebi Artıyor, Sanayi Çözümü Soma’dan Buluyor
Van Çevre Yolu Açılış Töreninde Yapılan Konuşmalar
Van Çevre Yolu Açılış Töreninde Yapılan Konuşmalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Ziyareti ve Görüşmeleri Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Ziyareti ve Görüşmeleri Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Hollywood’un ünlü ismi Terry Crews, Tarzını Vitali Tailor ile Tamamladı!
Hollywood’un ünlü ismi Terry Crews, Tarzını Vitali Tailor ile Tamamladı!
 Bu isimler Neden Seçildi? Soley’in Şaşırtan İlham Kaynağı
 Bu isimler Neden Seçildi? Soley’in Şaşırtan İlham Kaynağı
Ajans Dolunay Haberin Doğru Adresi
Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

Reklam ve İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları AJANS DOLUNAY saklıdır. Seobaz Haber Teması