SON GELİŞME
--:--:--

Erdoğan: Malezya, Endonezya ve Pakistan Ziyaretleri ve Değerlendirmeleri

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Erdoğan: Malezya, Endonezya ve Pakistan Ziyaretleri ve Değerlendirmeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asya Ziyaretleri ve Değerlendirmeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan ziyaretleri dönüşünde gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. 10 Şubat’ta başladığı ziyaretlerini tamamladığını belirten Erdoğan, bu üç dost ve kardeş ülkede gördüğü hüsnükabulün kendisini memnun ettiğini ifade etti. Üç ülke ile kardeşlik ilişkilerinin nişanesi olarak elektrikli araç Togg’u hediye ettiklerini belirten Erdoğan, 2019 yılında başlatılan Yeniden Asya Girişimi kapsamında işbirliğini güçlendirdiklerini söyledi.

Asya ile İlişkiler ve Osmanlı Mirası

Erdoğan, Asya’nın stratejik ağırlığının arttığı bir dönemde Türkiye’nin Asya perspektifini önemsediğini vurguladı. Asya ülkeleri ile işbirliklerini çeşitlendirerek ekonomik, sosyal ve siyasi bağları güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, ziyaret ettiği ülkelerde Osmanlı’nın mirası üzerinden gördüğü ilgiyi vurgulayarak, Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasında köprü kurduğunu ifade etti.

Gazze ve Suriye Meselesi

Gazze ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, Filistin halkının haklarının korunması ve adil bir çözüm için çaba gösterdiklerini belirtti. betist giriş Gazze’deki durumu yüreklerinde bir sızı olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, uluslararası toplumun işbirliği ve barış için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Anayasa ve Bolu’daki Yangın Faciası

Erdoğan, yeni ve sivil bir anayasanın Türkiye’nin geleceği açısından önemine değindi. Bolu’daki otel yangını faciasının ardından yapılacak düzenlemelerin önemine vurgu yaptı. Hem yerel yönetimlerin hem merkezi idarenin yangın güvenliği konusunda işbirliği yapması gerektiğini belirtti. Yeni anayasa sürecinin siyasi partiler ve toplum için önemli bir fırsat olabileceğine işaret etti. Erdoğan’ın yaptığı bu değerlendirmeler, Asya ülkeleri ziyareti, bölgesel ve uluslararası ilişkiler, insan hakları ve yangın güvenliği konularında önemli mesajlar içermektedir. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin bu konulardaki adımları ve politikaları yakından takip edilecektir.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İletişim Başkanı TRT Genç Kanalı Açılışında Konuştu
İletişim Başkanı TRT Genç Kanalı Açılışında Konuştu
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
AGFA HealthCare, ECR 2026’da Yeni Görüntüleme İnovasyonlarını Tanıtıyor
AGFA HealthCare, ECR 2026’da Yeni Görüntüleme İnovasyonlarını Tanıtıyor
Yuan Huan’ın Kulübesi, Berlin Film Festivali’nde!
Yuan Huan’ın Kulübesi, Berlin Film Festivali’nde!
Zeytinburnu’nda Ehliyet Almak İsteyenler İçin Rehber: Hangi Kurs Tercih Edilmeli?
Zeytinburnu’nda Ehliyet Almak İsteyenler İçin Rehber: Hangi Kurs Tercih Edilmeli?
Türk Diş Hekimleri Birliği Kanunu’nda Değişiklik Yapıldı
Türk Diş Hekimleri Birliği Kanunu’nda Değişiklik Yapıldı
Ajans Dolunay Haberin Doğru Adresi
Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

Reklam ve İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları AJANS DOLUNAY saklıdır. Seobaz Haber Teması