SON GELİŞME
--:--:--

15 Temmuz şehitleri İstanbul’da bir dizi programla anılacak

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
15 Temmuz şehitleri İstanbul’da bir dizi programla anılacak

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve 15 Temmuz Derneği iş birliğinde, 15 Temmuz darbe girişiminin 10. yıl dönümü çerçevesinde İstanbul’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde yarın “Kutlu Mabed Kutlu Vefa” programında, şehitler için 253 hafız ve hatim okunacak, dualar edilecek. Aynı gün Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) “Şehit ve Şahit” programı gerçekleştirilerek, şehit yakınları ve gaziler yaşadıklarını paylaşacaklar.

Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, 15 Temmuz Şehitler, Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprülerine 11 Temmuz’da Türk bayrakları asılacak. Ayrıca, 11-16 Temmuz tarihleri arasında “Aynı Can Aynı Kan” programı çerçevesinde, Üsküdar ve Taksim meydanlarında kurulacak çadırlarda kan bağışı kabul edilecek.

AKM’den başlayıp 15 Temmuz Hafıza Müzesi’nde son bulacak “15 Temmuz Bisiklet ve Motosiklet Korteji” etkinliği 12 Temmuz’da düzenlenecek. 13 Temmuz’da AKM’de “253 Şehit 253 Portre” resim sergisi açılacak. Aynı gün Sepetçiler Kasrı’nda şehit yakınları, gaziler ve aileleri yemek programında bir araya gelecek.

Etkinlikler kapsamında, 14 Temmuz’da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde “15 Temmuz Gecesi Fotoğraf Sergisi”, Biruni Üniversitesi’nde “15 Temmuz Sempozyumu”, Rami Kütüphanesi’nde liseler arası resim yarışması ödül töreni ve Zeytinburnu ile Yakacık’taki Çocuk Evleri Sitesi’nde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından etkinlikler düzenlenecek.

15 Temmuz’da ise darbe girişiminin gerçekleştiği yerler ziyaret edilecek, İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı’nda taksi kortejleri düzenlenecek. Üsküdar ve Taksim Meydanı’nda “Sessiz Tanıklık Enstalasyonu ve Deneyim Alanı” ziyarete açılacak. Ayrıca, 29 ilçede öğle namazından önce mevlid programları düzenlenecek.

Diğer etkinlikler arasında Ortaköy Camisi avlusunda “Denizden Karaya 15 Temmuz” tekne korteji, İstanbul ile Sabiha Gökçen havalimanlarında “İl Jandarma Komutanlığı 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi”, Galata Kulesi ile Kız Kulesi’nde mapping gösterisi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü semalarında ışıklı dron gösterisi, Fatih Camisi ve Anıtpark’ta “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” programları yer alacak.

16 Temmuz’da şehit aileleri Sarıyer Sahili’nden kalkacak vapurla İstanbul turu yapacak. 17 Temmuz’da ise İstanbul Valiliği, yabancı basın mensupları için özel bir program düzenleyecek.

Benzer Haberler
Moda Bakır, El Yapımı Bakır Ürünleriyle Geleneksel Zanaatkârlığı Modern Yaşam Alanlarına Taşıyor
Moda Bakır, El Yapımı Bakır Ürünleriyle Geleneksel Zanaatkârlığı Modern Yaşam Alanlarına Taşıyor
BEŞİKTAŞ HURDACI
BEŞİKTAŞ HURDACI
TÜMOSAN, TRACTOR OF THE YEAR 2027 FİNALİNE YÜKSELDİ
TÜMOSAN, TRACTOR OF THE YEAR 2027 FİNALİNE YÜKSELDİ
Çakıroğlu Grup, 4 Bin Metrekarelik Üretim Üssüyle Sektöre Yön Veriyor
Çakıroğlu Grup, 4 Bin Metrekarelik Üretim Üssüyle Sektöre Yön Veriyor
Küresel bulut yazılım pazarı 2030’da 819 milyar dolara koşuyor
Küresel bulut yazılım pazarı 2030’da 819 milyar dolara koşuyor
Türkiye’de trafik kazalarında can kaybı 2025 yılında yüzde 5 azaldı
Türkiye’de trafik kazalarında can kaybı 2025 yılında yüzde 5 azaldı
Ajans Dolunay Haberin Doğru Adresi
Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

Reklam ve İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları AJANS DOLUNAY saklıdır. Seobaz Haber Teması