SON GELİŞME
--:--:--

Prof. Dr. Talha Köse: Türkiye-Afrika Stratejik Diyaloğu

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Prof. Dr. Talha Köse: Türkiye-Afrika Stratejik Diyaloğu






Prof. Dr. Talha Köse: Türkiye-Afrika Stratejik Diyaloğu | Afrika, Strateji, Türkiye

Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, Milli İstihbarat Akademisi (MİA) tarafından düzenlenen “Türkiye-Afrika Stratejik Diyaloğu” programının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Köse, Afrika’nın kendi deneyimlerinden dinlenmesi gerektiğini vurgulayarak, Afrika’nın uluslararası siyasette belirleyici bir aktör haline geldiğini belirtti.

Afrika’nın Önemi ve Türkiye’nin Yaklaşımı

Prof. Dr. Köse, Afrika’nın genç ve dinamik nüfusu, stratejik konumu, küresel etkisi ve doğal kaynaklarıyla önemli bir aktör olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin Afrika’ya yönelik stratejisini, karşılıklı egemenliğe saygı, insani sorumluluk, kazan-kazan esasına dayalı işbirlikleri ve uzun vadeli ortaklıklar üzerine inşa ettiğini ifade etti.

Afrika’ya yönelik hala sömürgecilik döneminin kalıntılarının görüldüğünü belirten Köse, Türkiye’nin Afrika’yı bir fırsat alanı olarak gördüğünü ve Afrika’nın sorunlarının Afrikalılar tarafından çözülmesi gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin Etkin Rolü ve İşbirlikleri

Prof. Dr. Köse, Türkiye’nin Afrika’ya yönelik yaklaşımının 2005’ten beri istikrarlı bir şekilde devam ettiğini ve somut sonuçlar verdiğini belirtti. Türkiye’nin güvenlik alanında kapasite geliştirme, ekonomik alanda kalıcı işbirlikleri ve sosyal destek faaliyetleriyle Afrika’da etkili bir şekilde varlık gösterdiğini ifade etti.

Köse, Türkiye’nin üçüncü ülkelerle işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin sahada somut ve kalıcı sonuçlar üretebilen nadir ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.

Programın Gündemi

Programda, Türkiye-Afrika ilişkilerinin stratejik boyutları, savunma ve güvenlik perspektifi üzerine kritik başlıkların masaya yatırıldığı bilgisi paylaşıldı. Türkiye’den ve Afrika kıtasından uzmanlar, akademisyenler ve üst düzey konuklar, bölgesel güvenlik sorunları, savunma sanayi işbirlikleri ve stratejik ortaklıkların geleceği gibi konularda görüş alışverişinde bulundular.


Benzer Haberler
AHMET HASAN SALİM BEYOĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE GÜVEN VE BAĞLILIK VURGUSU
AHMET HASAN SALİM BEYOĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE GÜVEN VE BAĞLILIK VURGUSU
Mihsap’tan mali müşavirler için yapay zekâ hamlesi
Mihsap’tan mali müşavirler için yapay zekâ hamlesi
Finansta kimlik doğrulama genelgesine uyumlu yerli MFA teknolojileri artıyor
Finansta kimlik doğrulama genelgesine uyumlu yerli MFA teknolojileri artıyor
Uzmanından uyarı: KKDİK kayıt takviminde yalnızca tonaja bakmak yanıltıcı olabiliyor
Uzmanından uyarı: KKDİK kayıt takviminde yalnızca tonaja bakmak yanıltıcı olabiliyor
Huawei, İnternet Servis Sağlayıcıları için Akıllı WAN Hedef Mimarisini Tanıttı
Huawei, İnternet Servis Sağlayıcıları için Akıllı WAN Hedef Mimarisini Tanıttı
FQ-42 Vengeance’ın Yeni Adresi Creech Hava Kuvvetleri Üssü Oldu
FQ-42 Vengeance’ın Yeni Adresi Creech Hava Kuvvetleri Üssü Oldu
Ajans Dolunay Haberin Doğru Adresi
Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

Reklam ve İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları AJANS DOLUNAY saklıdır. Seobaz Haber Teması