ABD Ticaret Bakanlığı, eylül ayına ilişkin mal ticareti dengesi ve stok verilerini açıkladı. Buna göre, mal ticareti açığı eylülde önceki aya göre yüzde 2,1 artışla 134,9 milyar dolara yükseldi. Bu rakam, Mart 2025’ten bu yana kaydedilen en yüksek seviye oldu.
Piyasa beklentisi açığın 130,4 milyar dolar olması yönündeydi. Ağustos ayında mal ticareti açığı 132,1 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Eylül ayında ABD’nin mal ihracatı 5,3 milyar dolar artışla 209,2 milyar dolara ulaşırken, mal ithalatı 8,1 milyar dolar artarak 344,1 milyar dolara çıktı.
Aynı dönemde toptan eşya stokları aylık yüzde 0,6 artışla 1,01 trilyon dolara, perakende stokları ise aylık yüzde 0,3 artışla 885,3 milyar dolara yükseldi.
Reklam ve İşbirliği: [email protected]