ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), İran menşeli ham petrol, petrokimya ve petrol ürünlerinin satışına geçici olarak izin veren genel lisansı iptal etti. Yayımlanan yeni lisansla 7 Temmuz itibarıyla bu ürünlerin satın alınması veya yüklenmesi dahil hiçbir işleme izin verilmeyeceği bildirildi. Mevcut işlemlerin tasfiyesi için ise 17 Temmuz’a kadar süre tanındı.
OFAC, 21 Haziran’da yayımladığı genel lisans ile İran menşeli ham petrol, petrokimya ürünleri ve petrol ürünlerinin üretimi, satışı, teslimatı veya gemilerden boşaltılması gibi normalde yasak olan tüm işlemlere geçici muafiyet sağlamıştı. Bu önceki lisansın 21 Ağustos tarihine kadar geçerli olacağı ve ödemelerin ABD doları cinsinden yapılabileceği belirtilmişti.
Yeni genel lisans, 21 Haziran’da yayımlanan ve İran menşeli söz konusu ürünlerin üretimine, teslimatına ve satışına izin veren geçici lisansın yerini aldı. Böylece, ABD’nin İran’a yönelik petrol ve petrokimya sektöründeki yaptırımları yeniden tam olarak yürürlüğe girmiş oldu.
Reklam ve İşbirliği: [email protected]