SON GELİŞME
--:--:--

Türkiye Tekstil Bienali Su ve Sanatın Kesişiminde

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye Tekstil Bienali Su ve Sanatın Kesişiminde

2.Türkiye Tekstil Bienali, bu yıl “Dalga Kumaş” temasıyla Nihat Özdal’ın küratörlüğünde başladı. 22 Şubat – 13 Nisan tarihleri arasında devam edecek bienalin ev sahipliğini Gazipaşa Kaymakamlığı üstlenirken, etkinlik Selinus ve Lamos Antik Kentleri, Yalan Dünya Mağarası, Kızıl Kule, Alanya Tersanesi ve Syedra Antik Kenti gibi Gazipaşa ve Alanya’nın tarihi mekânlarında gerçekleştiriliyor.

Tekstil sektöründe her yıl 93 milyar metreküp su kullanılıyor”

Bienalin küratörü Nihat Özdal, tekstil ve suyun birbiriyle olan ilişkisini vurgulayarak, “Dünyada her yıl 93 milyar metreküp su tekstil sektöründe kullanılıyor. Bir kot pantolon için 10 bin, bir pamuklu tişört için 2.500 metreküp su harcanıyor. Küresel su kirliliğinin %20’si tekstil kaynaklı ve her yıl yaklaşık 100 milyar yeni tekstil ürünü piyasaya sürülüyor” dedi.

Bienale katılan sanatçılardan biri olan Özge Kahraman, Anadolu Speleoloji Grubu Derneği (ASPEG) üyesi olarak mağaraların fiziksel, tarihi ve estetik yapısını araştırıyor.

 

Sanatımı en ait hissettiğim yerde izleyiciyle buluşturmak inanılmaz bir deneyim”

İlk kez eserlerini bir mağarada sergileyen sanatçı, “Bienal sayesinde bu hayalim gerçekleşti ve Yalan Dünya Mağarası’nda eserlerim izleyiciyle buluştu. Şimdiye kadar mağaraları keşfeden biri olarak hep dışarıdan bakıyordum ama bu kez mağaranın kendisi de serginin bir parçasıydı. Atmosferi tarif etmek zor, sanatımı en ait hissettiğim yerde izleyiciyle buluşturmak unutulmaz bir deneyimdi” dedi.

Bienalde eserleri sergilenen sanatçılar arasında ABD’li Thomas Jackson ve İsveçli Diana Orving de bulunuyor. Jackson, “Yapmayı sevdiğim şey, insan yapımı malzemeleri alıp doğal manzaralara yerleştirmek ve doğayı taklit etmelerini sağlamak” derken, Orving ise “Keşfettiğim temalar dönüşüm, hareket ve doğanın akışı üzerine kurulu” ifadelerini kullandı.

2.Türkiye Tekstil Bienali, 13 Nisan’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

 

Benzer Haberler
DMM’den Ankara Valiliğine ait olduğu iddia edilen bazı belgelere ilişkin açıklama
DMM’den Ankara Valiliğine ait olduğu iddia edilen bazı belgelere ilişkin açıklama
Gözde Albayrak’tan Dikkat Çeken Paylaşım!
Gözde Albayrak’tan Dikkat Çeken Paylaşım!
Akciğer Kanseri Hakkında Hastaların Bilinmesi Gerekenler
Akciğer Kanseri Hakkında Hastaların Bilinmesi Gerekenler
Bir Scooter Sadece Ulaşım Aracı mı Yoksa Bir Tarz mı?
Bir Scooter Sadece Ulaşım Aracı mı Yoksa Bir Tarz mı?
Liva Queen Of Turkey 2026 Etkinlikleriyle Yeniliklere İmza Atıyor…
Liva Queen Of Turkey 2026 Etkinlikleriyle Yeniliklere İmza Atıyor…
Çocuk Büyüdükçe Oda İhtiyacı Nasıl Değişir?
Çocuk Büyüdükçe Oda İhtiyacı Nasıl Değişir?
Ajans Dolunay Haberin Doğru Adresi
Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

Reklam ve İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları AJANS DOLUNAY saklıdır. Seobaz Haber Teması