Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk evim, ilk iftarım” projesi kapsamında Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Gaziantep’te 13 bin 890 konutun kura sevincine birlikte ortak olduklarını belirtti. Nurdağı’nda yaşanan yeniden doğuşun, kurulan yeni düzenin ve tekrar alevlenen ocakların sevincine tanıklık ettiklerini ifade etti.
Bakan Kurum, vatandaşlara verilen sözlerin tutulduğunu, binlerce mimar, mühendis ve işçinin gece gündüz çalışarak 455 bin konut, köy evi ve iş yerini tamamladığını vurguladı. Yapılan çalışmaların devlet aklının ve millet iradesinin ürünü olduğunu belirtti.
Muhalefetin eleştirilerine cevap veren Kurum, yapılanların üzerinden siyaset yapıldığını, ancak gerçeklerin ortada olduğunu söyledi. Yapılan hizmetlerin devam edeceğini ve Gaziantep‘in yanı sıra deprem bölgelerindeki tüm illere destek olacaklarını ifade etti.
Programa, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve birçok yetkili ile vatandaş katıldı.
Reklam ve İşbirliği: [email protected]