İletişim Başkanı Duran, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin görüşmesinde tüm dünyanın dikkatle takip ettiği kritik meselelerin ele alındığını belirtti. Duran, görüşmelerde Türkiye’nin stratejik ortağı Ukrayna ile ikili ilişkilerinin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmelerin masaya yatırıldığını, İstanbul Süreci başta olmak üzere ateşkesin sağlanması ve kalıcı barışın tesisi doğrultusunda yürütülen çalışmaların kapsamlı biçimde değerlendirildiğini ifade etti.
Duran, Türkiye’nin jeopolitik konumu ve çok yönlü diplomasi kapasitesiyle bugün küresel barışın anahtar aktörlerinden biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin çatışmaların çözüme kavuşması için sergilediği samimi iradenin açık bir göstergesi olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin uluslararası toplum için kritik bir rol üstlenmeye, barışın sesi ve çözümün öncüsü olmaya devam edeceğini ifade etti.
Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortak basın toplantısındaki açıklamalarından da bahsederek, “Stratejik ortağımız Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ettik. Bu minvalde Ukrayna ile aramızda müstesna bir tarih ve kültür bağı olan Kırım Tatarlarına desteğimizin süreceğini belirtmek isterim. Evvela ateşkesi hızlandıracak adil ve kalıcı barışın önünü açacak önerileri Türkiye olarak Rusya ile ele alma konusunda her daim hazırız.” şeklinde konuştu.
Reklam ve İşbirliği: [email protected]