Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Raisi Pezeşkiyan ve Umman Sultanı El Said ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde Türkiye’nin bu ülkelerle olan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Erdoğan, Pezeşkiyan’ı Kurban Bayramı vesilesiyle tebrik etti.
Umman Sultanı El Said ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Erdoğan, Türkiye’nin Umman ile olan iş birliğinin her alanda güçlendiğini belirtti. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba harcanacağını ifade eden Erdoğan, El Said’in de Kurban Bayramı’nı kutladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ve Umman liderleriyle gerçekleştirdiği görüşmeler, Türkiye’nin bölgesel ve küresel ilişkilerini güçlendirmeye yönelik kararlılığını gösteriyor.
Reklam ve İşbirliği: [email protected]