Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul Mahkemesi, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve YİK Başkanı Hakkında İddianame Kabul Etti

İstanbul Mahkemesi, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve YİK Başkanı Hakkında İddianame Kabul Etti

haberci haberci -
63 0

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayarak kararını verdi. Mahkeme, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Arass hakkında hazırlanan iddianamenin kabulüne karar verdi ve ilk duruşmanın 20 Mayıs’ta yapılmasına hükmetti.

Telkin ve Yönlendirme İddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Turan ve Aras hakkında, 13 Şubat’taki dernek genel kurulunda yaptıkları konuşmalarda yargıyı telkin ve yönlendirme içerikli ifadeler kullandıkları iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlandı. İddianamede, sanıkların Türkiye genelinde hukuki güvenliğin olmadığı, vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik güven problemi nedeniyle huzursuzluk yaşadığı, tutuklama işlemlerinin hukuksuz olduğu, kayyum atama işlemleriyle gözaltı, tutuklama gibi hukuki tedbirlerin toplumda güveni sarstığı yönünde beyanlarda bulunduğu belirtiliyor.

Yanıltıcı Bilgiler ve Manipülasyon İddiası

İddianamede, sanıkların içeriğini bilmedikleri siyasi, hukuki, adli ve idari olaylarla ilgili değerlendirmede bulunarak telkin ve yönlendirici mahiyetteki yanıltıcı bilgileri yaydığı, toplumu manipüle etmek amacıyla gerçeğe aykırı ya da yanıltıcı bilgiler verdiği ifade ediliyor. Turan ve Aras hakkında “zincirleme şekilde basın ve yayın yoluyla yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan 1 yıl 10 ay 15 günden 5 yıl 6 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıkların, siyasi, ekonomik ve ticari konularda kamu barışını bozabilecek şekilde davrandığı vurgulanırken, Aras’ın konuşmasının TÜSİAD’ın internet sitesi üzerinden görüntülü ve yazılı şekilde yayınlandığı belirtiliyor. Ayrıca Turan ve Aras hakkında “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan başlatılan ayrı soruşturmanın da devam ettiği belirtiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir