İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suriye’deki 13 yıl süren savaşın dehşetini anlatan “Surviving Assad” belgesel serisine dikkat çekti.
Fahrettin Altun’un Açıklamaları
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün akşam TRT World’de yayınlanacak olan “Surviving Assad” belgesel serisinin Türkçe ve İngilizce tanıtımını yaptı. Altun, Suriye’deki 13 yıl süren savaşın, milyonlarca insanın hayatını altüst ettiğine vurgu yaparak, Esed rejiminin işkenceler, infazlar, kayıplar ve ölüm emirleriyle sadece kendi halkını değil, insanlık onurunu da katlettiğini belirtti.
Altun, belgeselin 6 çarpıcı bölümle vahşeti gözler önüne serdiğini ifade ederek, belgeselde yer alan hikayelerin insanlık vicdanına yapılan bir çağrı olduğunu dile getirdi. “Surviving Assad” belgeselinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Altun, belgeselin Suriye’de yaşanan acıları ve trajedileri anlatarak, insan olmanın gerekliliğine dikkat çekti.
Belgeselde Neler Var?
Belgeselde, Dera’da başlayan isyanın nasıl kanla bastırıldığı, Perşembe Mahkemeleri’nde hukukun infaza dönüştüğü, morglarda kaybolan sevdiklerini arayan babaların acıları, işkencenin bedenleri ve ruhları nasıl yok ettiği, Tadamon ve Doğu Guta katliamlarında susturulmaya çalışılan çığlıklar ve hayatta kalanların anlatılmamış hikayeleri yer alıyor.
Fahrettin Altun, Türkiye olarak mazlumların sesi olmaya devam edeceklerini ve hakikati gün yüzüne çıkarmak için gazeteciliğin önemine vurgu yaptı. “Surviving Assad” belgeselinin ilk bölümü, bugün saat 19.30’da TRT World’de izleyiciyle buluşacak.