Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Denetim Sonuçlarını Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Denetim Sonuçlarını Açıkladı

haberci haberci -
66 0

Mehmet Usta Baklavaları’ndan Ayçekirdeği, Ceylaner Sucukları’ndan Kanatlı Eti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda önemli bir adım atarak denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. 6 Mart tarihli son denetimde, “Mehmet Usta Baklavaları” adlı firmanın ürettiği fıstıklı baklavada ayçekirdeği tespit edildiği ortaya çıktı. Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren “Ceylaner Sucukları” firmasının ürettiği sucukta ise mekanik ayrılmış kanatlı eti bulundu. Aynı bölgede faaliyet gösteren “Kocatürk” firmasının sucuğunda ise sakatat olarak baş eti tespit edildi.

Et ve Et Ürünleri Kategorisinde Uygunsuzluk Tespit Edildi

Bakanlık tarafından yayımlanan listede, özellikle ‘Et ve Et Ürünleri’ kategorisinde yer alan bazı firmaların ürünlerinde ‘Tek Tırnaklı Eti’ tespit edilmesi nedeniyle uygunsuzluk bulunduğu açıklandı. Ayrıca, ‘Zeytinyağı’ grubunda yapılan denetimlerde, ürünlere ‘Tohum Yağları Karıştırılması’ nedeniyle uygunsuzluk kararı verildiği belirtildi.

Güvenilir Gıda İçin Denetimler Devam Ediyor

Bakanlığın internet sitesinde, ‘ürün grubuna’ göre arama yapılarak gıda sahtekarlığı yapan firmalar ve ürünleri tek tek açıklanıyor. Vatandaşlar, güncel denetim sonuçlarına “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinden ulaşarak, tükettikleri gıdaların güvenilirliğini kontrol edebilirler.

Bu denetimler, tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdalara erişimini sağlamak amacıyla düzenli olarak yapılmaya devam edecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı bu sonuçlar, gıda sektöründe şeffaflığın ve güvenin önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir