İstanbul genelinde iş çıkış saatinde meydana gelen yağışlı hava nedeniyle trafik felç oldu. Özellikle Avrupa yakasında D-100 Karayolu Merter mevkiinde trafik durma noktasına geldi. Bu durum, sürücülerin yoğun bir şekilde trafikte mahsur kalmasına ve ilerlemekte zorlanmasına neden oldu.
Anadolu yakasında da durum pek farklı değildi. D-100 Karayolu Maltepe mevkiinde trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle saat 18.00 sıralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası’nda yoğunluk yüzde 90’a ulaştı. Sürücüler uzun süreler boyunca trafikte beklemek zorunda kaldılar.
Trafikteki yoğunluğa rağmen, internet sitelerindeki ziyaretçilere rastgele video reklamlar göstermek için kullanılan bir JavaScript fonksiyonu devreye girdi. Belirli bir rastgele sayı üretilir ve buna bağlı olarak ya Membrana ya da TRUVID adlı reklam ağlarından biri seçilerek kullanıcıya reklam gösterilir. Bu durum, trafiğin yanı sıra internet kullanıcılarını da etkiledi.
Bu olaylar, İstanbul’da hava şartlarının ve trafik durumunun ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Trafik yoğunluğu ve hava durumu gibi faktörler, şehirdeki günlük yaşamı ciddi şekilde etkileyebiliyor.
Reklam ve İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap