Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 2025 Bütçe Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 2025 Bütçe Açıklaması

haberci haberci -
4 0

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yapılan Törenle Açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bütçe Giderleri ve Gelirleri Açıklandı

Yılmaz, konuşmasında 2025 Merkezi Yönetim Bütçesi’nde **bütçe giderlerinin 14 trilyon 731 milyar** lira, gelirlerinin ise **12 trilyon 800 milyar** lira olacağını öngördüklerini belirtti.

Yatırım ve İstihdam Odaklı Kanun Teklifi

Yılmaz, kanun tekliflerinin **yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı destekleyen** ve **sosyal refahı artırıcı** bir yaklaşıma sahip olduğunu vurguladı.

Eğitim ve Sağlık Harcamaları

2025 bütçesinde **deprem bölgesinin iyileştirilmesi** ve **afetlere karşı dirençliliğin artırılması** için **584 milyar lira** tutarında ödenek öngörüldüğünü belirten Yılmaz, **eğitime ayrılan payı yükselttiklerini** söyledi. Yükseköğretim dahil **eğitim bütçesinin 2 trilyon 181 milyar liraya** çıkarıldığını ve eğitime **%14,8 oranında en büyük payın ayrıldığını** ifade etti. Ayrıca, **SGK’dan yapılacak sağlık harcamaları da eklenerek sağlık alanına bütçeden ayrılan toplam kaynağın 2 trilyon 435 milyar liraya** ulaştığını açıkladı.

Yılmaz’ın yaptığı bu açıklamaların detayları ilerleyen günlerde paylaşılacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir