Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile Ortak Basın Toplantısında Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile Ortak Basın Toplantısında Bulundu

haberci haberci -
100 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Belgrad’da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Sırbistan ziyaretinin önemine vurgu yaparak, iki ülke ilişkilerinin altın çağını yaşadığını belirtti.

Ekonomik İlişkiler ve İş Birliği

Erdoğan, Türkiye ve Sırbistan arasındaki ticaret hacminin artışına dikkat çekerek, 5 milyar dolarlık ortak hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla adımlar atmaya devam ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Sırbistan’daki Türk yatırımlarının istihdama olan katkısına da değindi.

Bölgesel ve Küresel Meselelere Yaklaşım

İki lider, Balkanlar, Orta Doğu ve Ukrayna gibi bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulundular. Erdoğan, Sırbistan’la Kosova arasındaki gerilimlere sağduyuyla yaklaşılmasının önemine vurgu yaparken, Bosna Hersek’teki istikrarın korunması konusunda da kararlılıklarını teyit ettiler.

Filistin ve İsrail Meselesi

Erdoğan, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgalinin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, uluslararası toplumun İsrail’e doğru mesajlar verme sorumluluğuna dikkat çekti. Ayrıca, 7 Ekim’den bu yana 9 ülkenin Filistin’i tanıdığını hatırlatarak, diğer ülkelere Filistin devletini tanıma çağrısını yineledi.

Savunma Sanayii İş Birliği

Türkiye ve Sırbistan’ın savunma sanayiinde iş birliği yapacaklarını belirten Erdoğan, iki ülkenin bu alandaki potansiyellerini en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti. İnsansız hava araçları ve savunma sanayiine yönelik atılacak adımların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Bu kapsamlı görüşmenin, Türkiye ve Sırbistan arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceği ve bölgesel istikrarın korunmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir