Ağustos İstihdam Verileri ve Politika Uygulamaları
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, son dönemde işsizlik ve istihdam verilerinde elde edilen başarıları paylaştı. Ağustos TÜİK verilerine göre işsizlik oranı %8,5’e gerilerken istihdam artışı yaşandı.
Kadın İstihdamına Yönelik Politikalar ve Programlar
Bakan Işıkhan, kadın istihdamını artırmak amacıyla “İş Pozitif” programını hayata geçirdiklerini belirtti. Kadın istihdam oranı ve iş gücüne katılımında artış sağlandı.
İşgücü Uyum Programı ve Yabancı İş Gücü
Yeni bir çalışma modeli olan İşgücü Uyum Programı ile işsizlere eğitim ve istihdam desteği sağlanıyor. Yabancı iş gücü konusunda da stratejiler belirleniyor.
Asgari Ücret Belirleme Süreci ve Destekler
Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelerek asgari ücreti belirleyeceklerini açıklayan Bakan Işıkhan, hedefin vatandaşların refah seviyesini yükseltmek olduğunu vurguladı. Asgari ücrete yapılan destekler de artırıldı.
Politika ve Ekonomi Etkileşimi
Bakan Işıkhan, istihdam verilerindeki olumlu gelişmelerin uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu ve ekonominin istihdam üzerindeki etkisine dikkat çekti. Politika, ekonomi ve istihdam arasındaki ilişkiyi vurguladı.
Bakan Işıkhan, açıklamalarında Türkiye’de işsizlik oranlarının azalması, istihdamın artması ve kadın istihdamına yönelik politikaların önemine vurgu yaparak, gelecek hedefleri ve stratejileri paylaştı. Bu kapsamlı açıklamalar, Türkiye’nin istihdam politikaları ve ekonomik hedefleri hakkında önemli bir bilgi kaynağı oluşturdu.