SON GELİŞME
--:--:--

Madımak Katliamı: Türkiye’nin Karanlık Geçmişindeki Acı Bir Olay

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Madımak Katliamı: Türkiye’nin Karanlık Geçmişindeki Acı Bir Olay

MADIMAK KATLİAMINDA NELER YAŞANDI?

1993 yılında Sivas Madımak Oteli’nde gerçekleşen karanlık olayda, 33 yazar, ozan ve 2 otel çalışanı, laiklik karşıtı bir grubun saldırısı sonucu yakılarak hayatını kaybetti. Aydınların dönemin Sivas valisi tarafından davet edilmesiyle başlayan olaylar, çatışma ve yangınla sonuçlandı. Polis ve askerlerin yetersiz müdahalesi sonucunda 37 kişi yaşamını yitirdi.

MADIMAK OTELİ’NİN YAKILMASI

Saldırgan grup önce otelin önündeki araçları ateşe verdi, ardından oteli taşlayıp yakarak içinde bulunanları ölüme terk etti. Yangın sonucunda 35 kişi yanarak ya da dumandan boğularak yaşamını yitirdi. Aziz Nesin gibi bazı isimler ağır yaralarla kurtuldu, ancak olaylar sırasında büyük bir acı yaşandı.

İKTİDARDAKİLERİN TEPKİSİ

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in “Çok şükür, otel dışındaki halkımız zarar görmedi” sözleri ve Cumhurbaşkanı Demirel’in olayın münferit olduğunu söylemesi büyük tepkilere neden oldu. İçişleri Bakanı’nın Aziz Nesin’i hedef göstermesi ve olayların ardından yaşanan siyasi polemikler toplumda derin yaralar açtı.

DAVA SÜRECİ

Madımak Olayı’ndan sonra başlayan yargılama süreci, 190 kişinin gözaltına alınmasıyla devam etti. Sivas Davası olarak bilinen dava sonucunda, bazı sanıklara hapis cezaları verildi, bazıları ise beraat etti. Yargıtay’ın kararı bozmasıyla yeniden yargılama yapıldı ve sonuçta 33 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bu acı olay, Türkiye’nin hafızasında derin izler bırakan bir trajedi olarak hatırlanmaya devam ediyor. Madımak Katliamı, adalet arayışı ve anma törenleriyle unutulmamaya devam ediyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
HandLock ile Jel Eldiven Ürünleri
HandLock ile Jel Eldiven Ürünleri
Kuzey Kıbrıs gayrimenkulde yeni yatırım rotası oluyor: “Doğru ve hızlı hareket eden kazanacak”
Kuzey Kıbrıs gayrimenkulde yeni yatırım rotası oluyor: “Doğru ve hızlı hareket eden kazanacak”
Fransız Profesör Collin: Macron çöküşü hızlandırdı
Fransız Profesör Collin: Macron çöküşü hızlandırdı
WhiteBIT TR, iPhone 17 Pro Max hediyeli Kripto Karnavalı’nı başlattı
WhiteBIT TR, iPhone 17 Pro Max hediyeli Kripto Karnavalı’nı başlattı
Alman yazar Rügemer:  ‘Merz Almanya’yı yoksullaştırıyor ABD’yi zenginleştiriyor’
Alman yazar Rügemer: ‘Merz Almanya’yı yoksullaştırıyor ABD’yi zenginleştiriyor’
Seboreik Dermatit Nedir? Nasıl Geçer? Akademi Saç Terapi Uzmanlarına Sorduk
Seboreik Dermatit Nedir? Nasıl Geçer? Akademi Saç Terapi Uzmanlarına Sorduk
Ajans Dolunay Haberin Doğru Adresi
Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

Reklam ve İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları AJANS DOLUNAY saklıdır. Seobaz Haber Teması