SON GELİŞME
--:--:--

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar’dan İstanbul Depremleri Açıklaması

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar’dan İstanbul Depremleri Açıklaması

Orhan Tatar: Kahramanmaraş Depremlerinden Ders Çıkarılmalı

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden ders çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, İstanbul’da birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Tatar, geçmişte meydana gelen depremlerin belirlenmesi ve tarihlenmesinde kullanılan paleosismoloji çalışmalarına değinerek, dünyanın en büyük paleosismoloji projesini yürüttüklerini söyledi.

İstanbul Depreminin Tahmin Edilmesi

Tatar, İstanbul’da olası bir depremin zamanı ve büyüklüğüne ilişkin tahminlere yönelik sağlıklı ve güvenilir bilimsel veri olmadan konuşmanın sadece korku saldığını belirtti. Marmara bölgesinde olası bir depreme karşı uluslararası projeler ve kurumsal kapasiteyle birçok deprem gözlem istasyonu kurduklarını ve bölgenin çeşitli sensörlerle sürekli izlendiğini aktardı.

Yapay Zeka ve Deprem Risk Değerlendirmesi

Tatar, deprem risklerinin değerlendirilmesinde yapay zekanın kullanımına dikkat çekerek, AFAD-RED sistemi aracılığıyla yapay zekadan yararlandıklarını ve bu yazılımın depreme ilişkin hasar ve kayıp tahmini yapabildiğini açıkladı. Ayrıca, yapay zekanın müdahale süreçlerinde otomatik talimatlar ve kaynak yönetimi sağlayacak şekilde entegre edilmesini hedeflediklerini belirtti.

Erken Uyarı Sistemleri ve Farkındalık

Tatar, Japonya’da uygulanan erken uyarı sistemlerine değinerek, Türkiye’de benzer sistemlerin kullanılabileceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul’da geliştirilmesi gereken yeni teknolojilere ve farkındalığın artırılmasının önemine vurgu yaparak, deprem riskine karşı güvenli yaşam kültürünün oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bu açıklamalarla birlikte Tatar, İstanbul ve Marmara Bölgesi için yürütülen kentsel dönüşüm süreçlerinin önemine değinerek, afetlere karşı hazırlıklı olmanın sadece devletin değil tüm toplumun sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Bereket Sigorta Hasar Süreçlerini Dijital Ortama Taşıdı!
Bereket Sigorta Hasar Süreçlerini Dijital Ortama Taşıdı!
Pimapen ve PVC Doğrama Sorunlarında Kalıcı Çözüm Rehberi
Pimapen ve PVC Doğrama Sorunlarında Kalıcı Çözüm Rehberi
Prof. Dr. Talha Köse: Türkiye-Afrika Stratejik Diyaloğu
Prof. Dr. Talha Köse: Türkiye-Afrika Stratejik Diyaloğu
Daikin temiz hava bilincini yaymaya devam ediyor! 5 yeni okulda daha temiz hava sınıfı
Daikin temiz hava bilincini yaymaya devam ediyor! 5 yeni okulda daha temiz hava sınıfı
Ekranlar değişmedi izleme alışkanlıkları değişti
Ekranlar değişmedi izleme alışkanlıkları değişti
Ajans Dolunay Haberin Doğru Adresi
Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

Reklam ve İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları AJANS DOLUNAY saklıdır. Seobaz Haber Teması