Emeklilerin Durumu ve Toplumun Yanında Olma Taahhüdü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında en düşük emekli aylığına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Henüz bir karar verilmediğini ancak orta vadeli programın korunması ve toplumun her kesiminin yanında olacaklarını vurguladı….
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında en düşük emekli aylığına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Henüz bir karar verilmediğini ancak orta vadeli programın korunması ve toplumun her kesiminin yanında olacaklarını vurguladı.
Çelik, MYK’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış politikaya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptığını ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya’nın Avrupa’daki seçim sonuçları ve Türkiye-AB ilişkilerine yansımalarını sunduğunu açıkladı. Avrupa’da aşırı sağın yükselmesinin gelecek dönemde Türkiye ve Avrupa demokrasileri açısından önemine dikkat çekti.
Çelik, orman yangınlarına karşı uyarıda bulunarak sel ve yangınlardan zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, anlık ihmallerin büyük felaketlere yol açabileceğini belirtti.
AK Parti Sözcüsü, Türkiye’nin gündeminde A Milli Futbol Takımı’nın olduğunu ve Milli takımın başarısını tebrik etti. Merih Demiral’a verilen cezayı kabul edilemez bulduğunu ifade ederek, Avrupalı siyasetçilere çifte standartlarına dikkat çekti.
Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şangay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmasının önemine vurgu yaparak Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunu güçlü bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.
Gazze’deki gelişmeleri değerlendiren Çelik, İsrail’in güvenliğini tehlikeye atan Netanyahu hükümetini eleştirerek, barışın önündeki engelin bu hükümet olduğunu vurguladı.
Çelik, Türkiye’nin Suriye ile olan ilişkilerinin normalleşmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve Esed’e bir davetin henüz gerçekleşmediğini açıkladı. Esed ile görüşme konusunda net bir bilginin olmadığını belirtti.
Çelik, muhalefetin zaman zaman gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarının AK Parti için muhatabı olmadığını, milletin kararına saygı duyacaklarını ve hizmetlerine devam edeceklerini ifade etti.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam ve İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap