Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CHP Milletvekili: Kamuda Liyakat Değil, Referans Esas Alınıyor

CHP Milletvekili: Kamuda Liyakat Değil, Referans Esas Alınıyor

haberci haberci -
66 0

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen’den Çarpıcı İddialar

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, kamuda gerçekleştirilen “mülakat” düzeninin nasıl işlediğine dair çarpıcı bir örnek verdi. Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda Trabzon birincisi olan E.Y., mülakatta elenirken aynı ilde son sıralarda olan Büro Memur Sen’in Trabzon yöneticileri Kenan Kuşçu ve Fatih Karabina’nın terfi ettirildiğini açıkladı.

Ankara Ziyareti ve İddialar

İddialara göre, Büro Memur Sen’in Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuşçu ve Başkan Yardımcısı Fatih Karabina, görevde yükselme sınavına girdi. Kuşçu 79, Karabina 76 puan alırken, bu iki ismin puanları birçok memuru geride bıraktı. İkili, sınavın ardından Ankara’ya giderek AKP Milletvekili Vehbi Koç’u ziyaret etti ve fotoğraf çektirdi. Bu ziyaretin ardından mülakata giren Kuşçu ve Karabina, sınavı kazandı. Yazılı sınavın birincisi olan E.Y. ise elendi.

Liyakat Değil, Referans Önemli

Milletvekili Hasan Öztürkmen, bu durumu eleştirerek, “Liyakati değil referansı kıstas alan iktidar, mülakattan geri adım atmıyor” dedi. Öztürkmen, AKP’ye yakın sendikanın şube başkanı ve başkan yardımcısının, AKP’li bir vekille verdiği pozun sınav sonucuna etkisini kamuoyunun takdirine sundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir