Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Fonksiyonel Testler, Doğru Tanı ve Tedavi İmkanı Sunuyor

Fonksiyonel Testler, Doğru Tanı ve Tedavi İmkanı Sunuyor

admin admin -
120 0

Fonksiyonel Testler, Doğru Tanı ve Tedavi İmkanı Sunuyor
Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, fonksiyonel laboratuvar testlerinin, hastalıkların kök nedenlerini tespit ederek doğru tedavi planlanması için önemli olduğunu söyledi.
Fonksiyonel testlerin organizmada sorun yaratabilecek belirli metabolik alanları belirlemek için tasarlandığını belirten Prof. Dr. Ahmet Var, “Fonksiyonel tıp hekimleri, genetik, hormonal değişiklikler ve yaşam tarzı gibi faktörleri hastalıkların potansiyel nedenleri arasında görürler ve tedavilerini bu faktörlerin düzenlenmesi, eksikliklerin yerine konması ve altta yatan kök nedenlerin düzeltilmesi olarak planlarlar. Fonksiyonel tıp randevuları tipik poliklinik randevulardan çok daha derinlemesinedir. Vücudunuzun kapsamlı bir şekilde ne kadar iyi performans gösterdiğini gözden geçirmek için ayrıntılı bir giriş ve bir dizi özel laboratuvar testi içerir” diye konuştu.
Fonksiyonel testlerin kişinin sağlık durumunu ayrıntılı şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Var, “Her hastanın kendine özgü biyokimyası, genetiği ve sağlık durumu vardır. Bu testler, dengesi bozulan sistemleri normale geri getirmek için yapılacak tedavilerin hedef noktalarını belirleyerek optimal sağlığa ulaşmaya yardımcı olurlar” dedi.
İLK ADIM, SEBEBİN NE OLDUĞUNU BULMAKTIR
“Kendinizi iyi hissetmediğinizde atılacak ilk adım, sebebin ne olduğunu bulmaktır” diye konuşan Prof. Dr. Ahmet Var, şöyle devam etti: “Her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyorsunuz ama hala kilo vermekte zorlanıyor musunuz? Her zaman yorgun musunuz? Düşük libidodan mı şikayetçisiniz? Bu semptomlara neden olan çok sayıda etken olabilir. Vücudunuzun size söyleyebileceği çok fazla bilgi vardır, bu nedenle test yaptırıp sorunun kökenini ortaya çıkarmak önemlidir. Fonksiyonel tıp testleri, vücudunuzun işlevlerini değerlendirmek ve sağlık durumunuzu anlamak için kullanılan bir dizi test ve değerlendirme yöntemini ifade eder. Bu tür testler, kişinin genel sağlık durumunu bütünsel olarak anlamak, hastalıkların erken tespit ve önlenmesini başarmak ve kişiselleştirilmiş tedavinin hazırlanması konularında hekime yardımcı olur”
AYRINTILI BİLGİLER VERİYOR
Fonksiyonel laboratuvar testlerinin, vücuttaki dengesizlikleri ve sorunlu alanları belirlemede oldukça etkili olduğunu kaydeden Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, şu bilgileri verdi: “Bu testler farklı sistemlerdeki çok çeşitli patojenik, besinsel ve biyokimyasal belirteçleri içerir ve çok çeşitli semptomları ve durumları kapsar. Otoimmünite, kardiyovasküler sorunlar, infertilite (kısırlık), gıda alerjileri ve intoleransları, Bağırsak sağlığı (örneğin şişkinlik, asit reflü, hazımsızlık, IBS, IBD, SIBO, sızdıran bağırsak, Chron’s, Hormonal dengesizlikler, tiroid, adrenaller, menopoz, metabolik koşullar, cilt rahatsızlıkları (egzama, sedef hastalığı, rosacea) gibi hastalıklarda doğru tanı koyulmasında etkilidir. Birçok farklı test türü vardır, ancak fonksiyonel tıp uygulayıcınız durumunuza, semptomlarınıza ve bütçenize bağlı olarak sizin için doğru olan panelleri önerebilecektir. Doktorunuz, hormon testleri, kapsamlı fonksiyonel kan testi, bağırsak sağlığı testleri: mikro besin testi, metabolik testler, metilasyon paneli, genetik testler, organik asit testi omega dengesi testler ve kardiyovasküler sağlık için fonksiyonel testler gibi farklı testler isteyebilir.”
Prof. Dr. Ahmet Var, son olarak “Fonksiyonel laboratuvarlar, fonksiyonel tıp uygulayıcılarının elinde çok değerli bir araçtır. Uygulayıcıların vücuda daha derin, daha bütünsel bir bakış açısına sahip olmalarına yardımcı olurlar. Bu önleyici yaklaşım, sağlıkları hakkında yanıt arayan hastalara yardımcı olur. Hastalık sürecinde olan kişiler için ise fonksiyonel tıp laboratuvarı analizleri aracılığıyla daha kesin yanıtlar ve umutlar elde edilebilir” diye konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir