Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

admin admin -
12 0

 

Rinoplasti, lokal veya genel anestezi ile yapılır. Bir cerrah, operasyon sırasında cilt altındaki kemik ve kıkırdak yapılarını değiştirir. Bu değişiklikler, bazen burun ucundan, bazen de burnun içinden kesiler yaparak gerçekleştirilir. Hastanın istekleri ve cerrahın tavsiyeleri değişiklikleri şekillendirir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (rinoplasti), burun yapısını değiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bir estetik cerrahi operasyonudur. Bu operasyon, burundaki şekil bozukluklarını düzeltmek, burnun boyutunu değiştirmek ya da burun fonksiyonlarını iyileştirmek için yapılabilir ve burun estetiği estetik kaygılar kadar fonksiyonel nedenlerle de gerçekleştirilebilir. Örneğin, nefes alma güçlüğü yaşayan hastalar için de burun iç yapısını düzelten bir operasyon olabilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Rinoplasti, hem estetik hem de fonksiyonel nedenlerle başvuran yetişkinler ve bazen gençler için uygundur. Özellikle yüz gelişimini tamamlamış, psikolojik olarak bu operasyona hazır bireyler için uygundur. Ayrıca, bir kaza sonucu burnunda şekil bozukluğu olanlar ya da doğuştan gelen bir kusuru düzeltmek isteyenler için de bu operasyon önerilebilir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Hastalar, rinoplasti sonrası morluk ve şişliklerden kaçınmak için başlarını yüksekte tutmaları ve burna darbe almamaları önerilir. Ek olarak, doktorlarının ilaçlarını düzenli olarak kullanmaları ve kontrolleri aksatmamaları gerekir.

Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatının başarılı bir şekilde tamamlanması ve olası komplikasyonların azaltılması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:

Şişlik ve Morluklar: Ameliyat sonrası ilk birkaç gün boyunca göz ve burunda şişlikler ve morluklar oluşabilir. Zamanla bu azalacaktır ve normaldir.

Başın Pozisyonu: Yattığınızda başınızı yüksekte tutmanız tavsiye edilir. Bu, şişliği azaltma potansiyeline sahiptir.

Fiziksel Aktiviteler: İlk birkaç hafta boyunca ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Burnunuza zarar vermeden dikkatli olun.

Gözlük ve Güneş Gözlüğü: Ameliyat sonrası bir süre boyunca, yeni şekillendirilmiş burun üzerine baskı yapma potansiyeline sahip gözlük veya güneş gözlüğü takmaktan kaçınılmalıdır.

Burnu Sümkürmemek: Ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta boyunca burnunuzu sık sık sümkürmemeniz tavsiye edilir.

Sigaranın ve alkolün kullanımı: Sigaranın iyileşmeyi yavaşlattığı bilinmektedir. Ameliyat öncesi ve sonrası alkol ve sigara içmekten kaçının.

Doktorun Önerileri: Doktorunuz size verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalı ve diğer önerilere uymalısınız. Ek olarak, kontrolleri aksatmamak çok önemlidir.

Burunda Bant veya Atel: Doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca burnunuzda bant veya ateli olmamalıdır.

Sıcaklık: İlk günlerde çok sıcak suyla duş almaktan, saunaya girmekten veya buhar odasını kullanmaktan kaçınmalısınız.

Beslenme: İlk günlerde, sıcak, baharatlı ve asidik gıdalardan kaçınılmalıdır. Yalnızca yumuşak gıdalarla beslenmelisiniz.

Burun estetiği sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişebilir. Bununla birlikte, bu tavsiyelere uymak iyileşme sürecini hızlandırabilir ve ameliyat sonucunun en iyi şekilde olmasını sağlayabilir. Herhangi bir anormallik, ağrı veya sorunla karşılaştığınızda doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Hastanın durumu ve geçirdiği operasyon, iyileşme sürecini etkiler. Genellikle ilk birkaç gün içerisinde şişlik ve morluklar görülebilir. Ancak bu belirtiler zamanla azalır. Tam iyileşme için genellikle birkaç hafta gerekebilir.

İstanbul da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

İstanbul’da yapılan rinoplasti operasyonu sonrasında genellikle 1 gece hastanede kalınması önerilir. Ancak tam iyileşme ve kontrol süreci için hastaların İstanbul’da 7-10 gün arasında kalması tavsiye edilir.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Hastanın rinoplasti (burun estetiği) operasyonu sonrası ne zaman taburcu edileceği, operasyonun karmaşıklığına, hastanın genel sağlık durumuna ve doktorun önerisine bağlı olarak değişebilir. Hastalar genellikle rinoplasti operasyonlarından sonra ameliyatın hemen ardından taburcu edilir. Hasta, operasyonun yapıldığı gün hastanede kaldıktan sonra eve dönebilir.

Bununla birlikte, operasyonun karmaşıklığına ve hastanın iyileşme sürecine bağlı olarak bu süre değişebilir. Hastanın daha fazla gözlem altında tutulması gerekebilir, özellikle rinoplasti veya diğer operasyonların ardından.

Her durumda, hastanın sağlık durumu ve doktorun tavsiyesi, taburcu olma sürecini belirler. Operasyondan sonra dikkat edilmesi gerekenler ve olası komplikasyonlar için doktorun tavsiyelerine uymak çok önemlidir.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu? Morluk ya da Şişkinlik Olur Mu?

Her operasyondan sonra hafif bir ağrı hissetmeniz normaldir, ancak bu ağrı genellikle ağrı kesicilerle hafifletilebilir. Operasyondan sonra, özellikle ilk günlerde morluk ve şişlik hissedebilirsiniz. Zamanla bu belirtiler ortadan kalkacaktır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları, operasyonun yapılacağı hastane, cerrahın deneyimi, kullanılan teknik ve malzemelere bağlı olarak değişiklik gösterebilir ve burun estetiği fiyatları ile ilgili en doğru bilgi için özel hastaneler veya kliniklerle iletişime geçmek önerilir.

https://www.serifyavuz.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir